Selecteer een pagina

WIE ZIJN WIJ?

Irma

Irma kenter

Mijn naam is Irma Kenter, oud bestuurslid van de Stichting Roparun Evenementen en nu voorzitter van de RvC van de Roparun. En dat geeft mij de mogelijkheid dit jaar weer eens deel te nemen aan de Roparun, de tweede keer, de eerste keer was bij de Pre- Roparun ter gelegenheid van de 25eeditie. Deze keer met een compleet nieuwe team, team 272 Ropamaatjes. Waarom?

Tien jaar geleden werd mijn broer ziek, zware operaties en behandelingen vielen hem ten deel, maar hij is er nog. Soms kan dat dus ook. Afgelopen jaren verloor ik echter ook mijn zwager in 5 weken tijd, mocht ik spreken op het afscheid van een medewerker van mij, die het na 3 jaar vechten toch niet redde, nam ik afscheid van mijn secretaresse, die een zoon van 12 achter liet en nam een van mijn goede vriendinnen afscheid van haar man. Alle verhalen zijn verschillend, maar wat ze gemeen hebben, is dat er nog zoveel meer gedaan kan worden om het leven aangenamer te maken voor mensen met kanker. En dat is voor mij Roparun….

De doelen waar we het voor doen, zijn voor mij de reden waarom ik heb gekozen voor de Roparun. De kleine en grotere doelen, die het verschil maken voor mensen. De mooie pruik voor dat kleine meisje, het grote Daniel den Hoed Familiehuis, het kleine hospice om de hoek, de clown in het kinderziekenhuis, de hoofdhuidkoelers, de bijeenkomsten voor lotgenoten, de KanjerKetting, Het Maxima Kinderziekenhuis en de ambulance voor de Stichting Ambulancewens….

Dat ik daar een bijdrage aan mag leveren, dat is een geschenk. Een geschenk met een lach en een traan…


Robin

Robin Schoorl

Hallo!
Mijn naam is Robin Schoorl. Geboren in 1973 en getogen in Alkmaar, een echte kaaskop dus. Tegenwoordig woonachtig samen met mijn dochter in Amstelveen. In 2010 zonder enige ervaring gestart met hardlopen. Wat volgde waren, na de nodige trainingsarbeid, diverse hardloopevenementen, mijn eerste marathon in 2012. Daarmee het zaadje gepland voor de passie voor hardlopen en de verbinding die je maakt met loopgenoten door ervaringen en de beleving te delen. Naast mijn werk doe ik vrijwilligers werk en ben coördinator bij Vrijetijdsvereniging De Schakel voor mensen met een lichamelijk of geestelijke beperking. In 2013 voor Cliniclowns de NYM gelopen, om geld in te zamelen. Nu 6 jaar later ga ik een nieuwe uitdaging aan om samen met mijn loopmaatjes voor de stichting Roparun zo veel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker.


Maria Bellis

Maria Bellis, al jarenlang trouwe hardloopsupporter van Marcel. In de afgelopen jaren zijn daar alle hardloopmaatjes bijgekomen om te supporten. Nu we samen mee gaan doen aan de Roparun 2019 mag ik deze fantastische groep lopers, fietsers, chauffeurs en navigators voorzien van de broodnodige maaltijden. Tijdens het Pinksterweekend wordt er in estaffetevorm gelopen van Hamburg naar Rotterdam. Ik heb er ontzettend veel zin in!

Tijdens de Roparun wordt geld ingezameld voor verschillende organisaties die zich inzetten voor de palliatieve zorg rondom kankerpatienten. Denk bijvoorbeeld aan het Ronald McDonald huis of een hospice.

Doneren kan via onderstaande link:

https://donaties.roparun.nl/doneren
Team 272: Ropamaatjes

Alvast dank!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van ons Roparun avontuur, like dan onze Facebook-pagina Ropamaatjes.


Jurgen

Jurgen van de Goor

Even een voorstelrondje : Mijn naam is Jurgen van de Goor, 46 jaar, getrouwd met Sandra en 3 kinderen. De sport waar mijn hart ligt is voetbal, door het sporten van de kinderen en vrouw betrokken geraakt bij tennis, zwemmen en hardlopen. Omdat ik tijdens hardloopwedstrijden van mijn vrouw zelf niet mee kan doen, heb ik aangegeven wel iets ondersteunend te willen doen. Ik ben wel enthousiast geworden door de verhalen over de roparun. De stichting waar geld voor opgehaald wordt alsook het doel van het hele team spreekt me aan. Ik heb me in eerste instantie opgegeven om de bus te rijden. Nu de opzet van de roparun voor mij wat duidelijker is lijkt het me ook leuk om de rit te fietsen. Ik stel me graag beschikbaar, in welke vorm laat ik aan de organisatie over. 
Succes als organisatie, laten we er een top-event van maken.
Groet Jurgen


Sandra

Sandra van de Goor

Hoi, mijn naam is Sandra van de Goor, voor velen misschien al wel een bekend gezicht. Ik ben 1 van de gezichten van 2girls2run samen met Erica Goedegebuure.
Hardlopen is mijn passie. Door het lopen voel ik mij fit, ik krijg er enorme energie van, je gedachten lekker laten gaan tijdens het rennen, ideeën ploppen op tijdens het hardlopen, je kunt de drukte van de dag van je laten afglijden en als je dan heerlijk buiten een frisse neus hebt gehaald, kun je er weer helemaal tegen aan.
Maar ik realiseer mij ook vaak dat dit niet voor iedereen geldt en dat ik van geluk mag spreken dat ik door middel van mijn gezonde lichaam en de passie voor het lopen ook vaak de mogelijkheid heb om goede doelen te steunen. 
Zo hebben wij in 2013 geld ingezameld voor Hospice de Oase, in 2018 voor Run4schools en 2019 wordt het jaar voor ROPA-run. Afgelopen jaar zijn er in mijn naaste omgeving een tweetal mensen overleden die helaas zijn getroffen door deze verschrikkelijke ziekte en tevens ook vele naaste mensen die hiertegen vechten.
Onderzoeken worden er nog volop gedaan maar daarnaast is het ook van groot belang dat de kleinere en goede doelen worden gesteund, en zeker zo waardevol zijn! 
Dus gaan wij nu met de Ropamaatjes (Team 272) deze grote uitdaging aan! 
Als je ONS steunt steun je ROPARUN!


Sigried

Sigried Herscheit

Mijn naam is Sigried Herscheit, woonachtig in Velp.
 2 jaar geleden bij de finish van de ROPARUN gestaan in Rotterdam en toen bedacht dat ik hier wel heel erg graag een keer aan mee wil doen. Dit jaar gaat het gebeuren, samen met m’n hardloopmaatjes.
 Ik mag ons team veilig met het busje gaan vervoeren.
 Heb er zin in!


Antoon

Antoon Zwemmer

Hallo, ik ben Antoon Zwemmer (53 jaar) uit Santpoort Zuid en sinds 2013 verslingerd aan hardlopen. Inmiddels 7 marathons gelopen met als hoogtepunten onder meer Rotterdam 2014 (mijn eerste), Boston 2015 (basis van hardloopvriendschappen voor het leven) en Londen 2018 (bloedheet, maar o zo genoten). Dit jaar wordt een heel bijzonder hardloopjaar. Eerst in april de halve marathon van Wenen samen met de liefde van mijn leven, precies 2 jaar na haar operatie vanwege borstkanker. Ook 2 maal een heel diepe buiging: Eerst voor de manier waarop ze het hele traject van dat rottige knobbeltje, de afmattende chemokuren en de ingrijpende operatie heeft ondergaan en als tweede voor de enorme wilskracht om die halve marathon te gaan lopen. 
Daarna staat dan in juni de Roparun op het programma. Naast de enorme sportieve uitdaging spreekt vooral ook het mooie doel waarvoor we lopen aan. “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven” zoals het motto luidt van de Roparun. Wat is er mooier dan hier een steentje aan bij te kunnen dragen met ons fantastische team 272.


Lianne

Lianne Spitzer

Mijn naam is Lianne Spitzer. Jarenlang heb ik aan de zijlijn gestaan om teams aan te moedigen. Het stond dan ook al heel lang op mijn bucket list om een keer mee te doen met de Roparun. Vorig jaar kon ik dan ook voor het eerst bij een team aansluiten. Wat was dat een mega ervaring aan zowel emoties, uitputting en teamspirit. Wat ik heel mooi vond om te ervaren was dat je het echt met heel het team doet en dat je ook steun hebt aan de andere teams in bijvoorbeeld een zware nacht. Eigenlijk dacht ik, ik ga maar 1 keer meedoen, maar het blijft toch kriebelen en toen een van de Ropamaatjes mij vroeg om bij hun team aan te sluiten als fietser werd ik eigenlijk meteen enthousiast. Even overleggen met het thuisfront en ik sta alweer in de startblokken. Niet alleen voor de geweldige uitdaging en ervaring maar zeker ook voor het doel waar je het voor doet.


Stephanie ter Borg

En nummer vier:
Ik ben Stephanie ter Borg uit Barendrecht. Een aantal jaren heb ik al die teams aangemoedigd voor de laatste 13km naar de finish. Maar ik wilde meer! In 2012 en 2013 heb ik met mijn eigen team meegedaan. En ja ik raakte besmet met het Roparun-virus! De afgelopen jaren heb ik vanuit het bestuur van de Roparun mijn steentje bijgedragen aan dit geweldige avontuur. Nu krijg ik weer de kans om mee te doen met team Ropamaatjes!


Erica Goedegebuure

Ik ben Erica Goedegebuure en woon in Oss. Ik heb ongeveer 10 estafettes gelopen in binnen- en buitenland. Op de valreep heb ik 24 jaar geleden ook al eens aan de Roparun meegedaan; een mega heftige ervaring, vooral s’nachts. Een estafette is zo leuk omdat je er echt met z’n allen voor moet gaan. Het is een soort klus die je klaart met elkaar: fietsers, chauffeurs, planners, kokkies én degenen die de moed er in houden :-).
Voor mij is deze keer bijzonder omdat de Roparun in deze editie de eerste estafette is mét navigatie, smartphones en mogelijk zelfs een echt matras onderweg. Ik ben erg benieuwd hoe we het met elkaar gaan doen!


Hans Jansen

Hans Jansen

EVEN VOORSTELLEN: Mijn naam is Hans Jansen en ik woon in Assen. De Roparun is een nieuwe uitdaging en volstrekt onbekend terrein qua loopevenement. Ik heb een aantal marathons gelopen, echter een estafette is compleet nieuw. Wij gaan deze uitdaging aan met een vriendengroep. De groep kent elkaar van het hardlopen en omdat een paar lopers de Roparun goed kennen hebben zij ons besmet met de gedachte dat wij deze uitdaging maar eens met z’n allen moeten gaan beleven! Wellicht de start van een jaarlijkse uitdaging….in Drenthe zeggen we: zin an!


Joost

Joost Bekkers

Nummer zes van team 272!
Mijn naam is Joost Bekkers, 44 jaar en kom uit Eindhoven. Sinds 2008 doe ik aan hardlopen, en heb al een aantal mooie marathons meegemaakt, vorig jaar november nog in New York, samen met een aantal enthousiaste en lieve hardloopvrienden. Een marathon is al bijzonder, maar de Roparun dat is andere koek! Niet alleen de afstand, maar met name door het bijzondere doel. Met heel veel plezier ga ik me daarom dit jaar met Ropamaatjes Team 272 inzetten hiervoor!


Roberto

Roberto de Freitas

Hoi, mijn naam is Roberto de Freitas, 54 jaar, geboren in Utrecht en getogen in Bilthoven.
De roparun staat al een behoorlijke tijd op mijn Bucket lijst, dus deze kans om met de tot ropamaatjes omgedoopte hardloopmaatjes hier invulling aan te geven heb ik met beide hardloopschoenen aangegrepen.
Inmiddels twee estafette runs gedaan, de Batavierenrace en de 11 steden tocht. Super ervaringen.
Twee jaar geleden bij de finish van de Roparun gestaan, wat een ontlading, wat een emotie, prachtig om te zien en top om nu dan ook zelf de mogelijkheid te hebben anderen te steunen.
In 2000 mijn eerste marathon gelopen in NY, en inmiddels staat de teller op 18, inclusief een ultra marathon, ook voor het goede doel. En hopelijk nog lang niet klaar!
We hebben een top team, en alleen de voorbereidings-weg naar de Roparun is al een feestje!
Cu in Rotterdam!


Roberto


Lois

Lois van Valkenburg

Hoi allemaal, dit keer is het mijn beurt om me voor te stellen. Ik ben Lois van Valkenburg, ik ben 21 jaar oud, en ik kom uit Oss.
Een aantal jaren heb ik gewerkt als masseuse bij het Sanadome. Daarnaast ben ik afgelopen zomer afgestudeerd als fysiotherapeute, een prachtig vak waarin ik nu werkzaam ben.
Vorig jaar hoorde ik van een collega over de roparun en vanaf dat moment wist ik dat ik hier ook graag een steentje in bij zou willen dragen!
Als fysiotherapeute staat voor mij natuurlijk voorop dat jullie prestaties zo goed mogelijk zijn. Daarom zal ik met jullie mee gaan om te masseren, mobiliseren en tapen waar het nodig is! Ook voor mij is dit weer een enorme uitdaging waar ik ontzettend veel zin in heb!


Marcel

Marcel Bellis

En weer een teamlid:
Marcel Bellis geboren in Hoorn op 22-09-1971 en nu 24 jaar woonachtig in Amstelveen. Als klein ventje vond ik rondjes om het voetbalveld rennen al leuk. Ik vind het nu nog steeds leuk!! 
Heb er ontzettend veel zin om in het Pinksterweekend met met mijn maatjes in estafettevorm van Hamburg naar Rotterdam te lopen. Er wordt nu al hard door ons gewerkt om de run mogelijk te maken, een grote organisatie. Ik hoop dat u de Stichting Roparun financieel zou willen steunen. De Roparun steunt vele instanties die mensen met kanker en mensen in hun omgeving steunen, denk aan een hospice, een inloophuis en Stichting Doe Een Wens. We kennen het allemaal helaas. Ik help mee, u ook?


Paul

Paul van oorschot

Even voorstellen.
Mijn naam is Paul van Oorschot, 54 jaar oud, woonachtig in Oss.
De Ropamaatjes zochten nog een fietser om de lopers te begeleiden. Ik heb er niet lang over na hoeven te denken. Ik hou wel van een uitdaging. Nu ben ik wel gewend om een flink stuk te fietsen maar langzaam fietsen is weer een hele nieuwe uitdaging.
De combinatie van een estafette met de afstand maakt Roparun tot een uniek evenement.
Door met de lopers mee te fietsen kan ik als onderdeel van het team mijn steentje bijdragen. Uiteindelijk willen we met het hele team de eindstreep halen. Mooi om deze sportieve uitdaging gezamenlijk aan te gaan. Ik heb er zin in!


Nicolette

Nicolette Bellis

Over een aantal weken zal ik als team-ondersteuner meedoen aan de Roparun.
Een aantal halve marathons heb ik in de benen, maar het laatste jaar ben ik fanatiek aan het sporten in de Box van CrossFitHaarlem.
Het aangaan van een uitdaging zo nu en dan vind ik heerlijk. Zo stap ik ook in dit avontuur.
Met elkaar een mooie prestatie neer zetten voor een goed doel!
Door mijn broer Marcel heb ik een aantal van de hardlopers over de jaren leren kennen. Zeer maatschappelijk betrokken, doelgericht en heel gezellig, zo zie ik deze vriendelijke sportievelingen. Tijdens het Pinksterweekend zal ik samen met de andere ondersteuners zorgen dat zowel de lopers als de fietsers en chauffeurs goede tijden neer kunnen zetten en dat we met z’n allen de finishlijn in Rotterdam bereiken.


Lieneke

Lieneke van der Wal

Hoi allemaal! Mijn naam is Lieneke van der Wal, 22 jaar en kom ik uit Macharen. Toen mij dit jaar werd gevraagd om mee te helpen met de Roparun, leek dit mij een hele leuke nieuwe uitdaging. Ik heb door de jaren heen ervaring opgebouwd binnen het masseren gericht op ontspanning van de spieren, maar natuurlijk ook op klachten en blessures.
Ik ben nu sinds juni 2018 werkzaam als fysiotherapeute, waarin ik mensen begeleid in het herstel van de klachten naar hun doelen/hulpvraag. De Roparun is weer een hele nieuwe ervaring en ik wil hier graag mijn bijdrage aan leveren! Ik heb heel veel zin in het pinksterweekend en hoop de lopers zo goed mogelijk te kunnen ondersteunen om een topprestatie neer te kunnen zetten!


Hans Pieterse

Hans Pieterse

Hi,
Dit jaar doe ik voor het eerst mee aan de Roparun. De afgelopen jaren heb ik me gericht op het lopen van marathons en kortere afstanden. Er ontstond een fantastische vriendengroep (“de Hardloopmaatjes”) bij het lopen van wedstrijden in binnen- en buitenland. Binnen de Hardloopmaatjes werd afgelopen jaar besloten om gezamenlijk de groep om te toveren in de Ropamaatjes en de Roparun te lopen van Hamburg naar Rotterdam in 2019.
Het lijkt me te gek om mee te lopen met Pinksteren om geld in te zamelen voor mensen met kanker, de vriendengroep nog beter te leren kennen en mezelf flink uit te dagen met de intensieve estafette en slaaptekort.
Ik heb er zin in! Hans Pieterse, Baarn, Juni 2019.


Kirsten Jochems

Kirsten Jochems

Wie ben ik? Kirsten Jochems, 49 jaar uit Zandvoort, gepassioneerd hardloopster, samenwonend met mijn lieve partner, dochter van 19 en zoon van 12. Deze ROPArun wordt mijn 5e editie. Prachtig doel en een schitterend evenement. Ook mijn gezin heeft net als vele andere gezinnen te maken gehad met kanker. Gelukkig is mijn partner inmiddels bijna 5 jaar schoon maar afgelopen weekend heb ik een tante verloren aan deze verschrikkelijke ziekte en is een aantal maanden geleden bij een vriendin van mij borstkanker geconstateerd. Deze ziekte treft iedereen en gaat geen deur voorbij. Of het nu een familielid, vriend of vriendin, collega is. Iedereen kent wel iemand helaas. Daarom loop ik mee en hoop ik dat jullie ons willen steunen, team RopaMaatjes 272.